maanantai 25. helmikuuta 2013

Kakkuja rakkaudelle ♥

Ystäväni menivät naimisiin viikonloppuna, joten taas oli kakkushown paikka. Alun perin oli puhetta, että morsian haluaisi kakuiksi erilaisia juusto- ja hyydykekakkuja. Lopullisessa suunnitelmassa juusto- ja hyydykekakuista kuitenkin luovuttiin. Jos on useampaa erilaista kakkua tarjolla, on vaarana, että vieraat haluavat maistaa kaikkia makuja. Tästä syystä myös kakkua menee huomaamatta normaalia enemmän ja 80 hengelle tarkoitettu 100 hengen mitoitus ei enää riitäkkään.

Päädyimme yhteisen suunnittelukakkukahvin lomassa sellaiseen lopputulokseen, että tekisin 5 kappaletta 20 hlön kakkua (vieraita häissä tuli olemaan 80). Morsian sanoi että molemmat pitävät lakka-kinuskikakuista, joten ehdotin jos kahteen kakkuun tekisimme suklaapohjan ja täytteeksi kinuskivaahtoa ja jotain marjaa raikastamaan. Kolmen muuhun kakkuun tulisi vaalea pohja, lakkahilloa ja vaniljarahkavaahtoa.

Kinuskikakkuun valikoitui kinuskin lisäksi puolukka ja nämä kaksi makuahan sopivat mitä täydellisemmin yhteen. Lakkakakkuihin äitini keitteli hillon itse ja siitä tulikin huomattavasti paljon maukkaampaa kuin kaupan lakkahillot. Itsellä ei ole ollut juurikaan tarvetta lakkahilloa ostella, ja kun kaupassa hillohyllyn ohitse kävellessäni satuin vilkaisemaan lakkahillon hintaa meinasin pyörtyä! Pieni, nimeltä mainitsemattoman halpatuotteita valmistavan valmistajan, lakkahillopurkki maksoi 6,5€. On marja kyllä hinnassaan, ei voi muuta sanoa...





Koristeluun morsian antoi vinkiksi, että häissä tulee näkymään teemassa kirkkaanpunaiset ruusut ja lumihiutaleet. Ajattelin sitten käyttää niitä kakkujen koristuksessa ...luonnollisesti. Lumihiutaleita värkkäilin pikeeristä ja niistä tulikin oikein nättejä. Osan maalasin hopealla. Sitten kävikin niin, että tein virheen alustavalinnassa. Tein koristeet pestyn kalvon päälle, enkä leivinpaperille kuten olisi pitänyt. Ajattelin, että kyllähän ne siitä irti lähtee. No, eivätpä lähteeneet.. ainakaan yhtenä kappaleena. Käytin sitten niitä osia jotka irti saïn. Lopusta pikeerista tein kakkujen päälle vielä erilaisia kuvioita.


Morsiuspari oli kakkuihin erittäin tyytyväinen ja minua vielä suuresti ilahdutti erään vieraan kommentti facebookissa "..ja kerrankin oli oikeesti hyvää hääkakkua (se puolukka-kinuski)" :)

Näiden kakkujen myötä ajattelin pitää hetken ainakin kakkutaukoa tilauskakkujen osalta, koska pakko keskittyä oikeiden töiden tekemiseen ja kouluun. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti