tiistai 12. helmikuuta 2013

Täydellinen Red Velvet kakku !

Selailin tuossa yksi päivä netistä erilaisia blogeja ja sattumalta löysin itseni erääseen ulkomaalaiseen blogiin. Selailin bloggarin tuotoksia vesi kielellä ja vihdoin löysin sieltä sellaisen ohjeen jota tosissani halusin päästä testaamaan. Kyseinen leipomus oli Red Velvet kakku valkosuklaavoikreemillä kuorrutettuna. Mmmm, nam! Nyt ajattelin jakaa tämän minun mielestäni täydellisen ohjeen teidän kanssanne:



   Red Velvet 

113 g voita
340 g sokeria
2 munaa
5,5 rkl kaakaojauhetta
6 rkl punaista elintarvikeväriä
2 tl vanilja-aromia
250 g vehnäjauhoja
2,4 dl piimää
1 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
3 tl valkoviinietikkaa

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Vatkaa kulhossa pehmitetty voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää seokseen munat ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita erillisessä astiassa kaakaojauhe, elintarvikeväri (kaupan pienestä väripullosta tulee 4rkl.. itse laitoin koko pullon, lorautin pulloon vettä ja mittasin siitä vielä 2rkl) ja vanilja-aromi niin että loputuloksena on tasainen tahna. Sekoita tahna voi-sokeri-munaseokseen kunnes väri on tasainen. Lisää sitten vuorotellen seokseen jauhoja ja piimää (jauhot mielellään siivilän läpi). Sekoita taas tasaiseksi. Lisää vielä suola, ruokasooda ja valkoviinietikka ja sekoita hyvin.

Jaa seos tasan kahtia vaakaa apuna käyttäen. Vuoraa noin 20 cm halkaisijaltaan oleva vuoka leivinpaperilla ja paista ensin toinen taikinan puolikas (paistoaikaa alkuperäisessä ohjeessa annettiin 20 minuuttia, mutta minulla aikaa meni noin 35 min/pohja) kunnes esim hammastikkuun ei enää tartu taikinaa. Ota pohja pois uunista, kumoa ja siirrä jäähtymään. Toista sama toisellekkin pohjalle.

Valkosuklaavoikreemi: 

170 g valkosuklaata
226 g voita
313 g tomusokeria
1 rkl vanilja-aromia
0,6 dl kuohukermaa

Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa pehmitettyä voita niin, että se saa vaalean värin. Lisää sekaan tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Lisää vanilja-aromia ja kuohukerma, vatkaa hyvin (alkuperäisessä ohjeessa sanottiin 3 minuuttia, mutta itse sekoitin alle minuutin). Sekoita tasaisesti joukkoon jäähtynyt valkosuklaa. Voikreemi on valmista.

Varmista, että pohjat ovat hyvin jäähtyneet koska muutoin voikreemi alkaa sulaa. Laita alimmainen pohja pohjapuoli alaspäin, levitä päälle noin reilu puolen sentin kerros valkosuklaavoikreemiä ja aseta toinen pohja pohjapuoli ylöspäin voikreemin päälle. Kuorruta kakku voikreemillä haluammallasi tavalla. Kuorrutekerros saa olla melko paksu. Siirrä kakku jääkaappiin jähmettymään vähintään tunniksi ja nauti :)

HUOM! Kakkua ei siis kostuteta millään, koska kakku on todella kostean oloinen jo omasta takaa. 

Tämä on kyllä sellainen kakku, jonka tekemistä ei voi katua! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti