tiistai 22. tammikuuta 2013

Banaani-kinuski cupcake kookosvoikreemillä kuorrutettuna

Siskoni täytti eilen 26 vuotta ja halusin yllättää hänet herkuilla. Kysyin jo viime vuoden puolella millaisen kakun hän haluaa syntymäpäivälleen ja vastaus tuli kuin apteekin hyllyltä "banaania ja kookosta". No, sitten sisko päättikin ettei halua synttärikakkua ollenkaan.

Enhän minä nyt voinut mitään olla leipomatta, joten leivoin siskolle näitä banaani-kinuski kuppikakkuja ja tein niihin kookosvoikreemin kuorrutteeksi. Voikreemin ohjeen löysin eräästä ulkomaalaisesta blogista ja tein sitä hieman soveltaen. (jee, elämäni ensimmäinen voikreemi ja onnistui hienosti!)



Banaani-kinuski cupcakes: 

1 banaani
1,75 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 dl fariinisokeria
0,5 dl rypsiöljyä
0,5 dl kinuskikastiketta

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Muussaa banaani kulhossa. Lisää banaanin joukkoon vehnäjauhot, leivinjauhe ja ruokasooda, sekoita. Lisää vielä fariinisokeri, öljy ja kinuskikastike. Sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella. Jaa taikina muffinivuokiin (täytä vuoat noin puolilleen) ja paista uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Nosta ritilän päälle jäähtymään. Tällä ohjeella tuli 6 vuokaleivosta.

HUOM! Suosittelen käyttämään muffinipeltiä, jotta muffini pitää muotonsa paistuessaan. Muffinipellit eivät kovin montaa euroa maksa ja jos paljon leipoo, kannattaa muffinipeltiin sen verran sijoittaa :)

Kookosvoikreemi  

113 g voita
219 g tomusokeria
6 rkl kookosmaitoa (mielellään UHT, ei säilykepurkkimaitoa)

Pehmitä voi joko huoneenlämmössä tai muutaman sekunnin ajan mikrossa. Varo sulattamatta juoksevaksi! Vatkaa voita sähkövatkaimella kunnes voi saa vaalean värin. Lisää kaikki tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Lisää kookosmaitoa ensin 2 ruokalusikallista ja sekoita. Lisää tämän jälkeen ruokalusikallinen kerrallaan, jotta kreemi ei vahingossakaan mene liian löysäksi. Mikäli kreemistä kuitenkin tulee liian löysää, lisää siihen tomusokeria. Kreemi on valmista pursotettavaksi. Tällä ohjeella sain juuri sopivasti kreemiä paistamilleni kuudelle kuppikakulle.

HUOM! Muista säilyttää kuppikakut kuorrutuksen jälkeen jääkaapissa :)

Askartelin cupcakeseille vielä laatikonkin, että oli kivemman näköinen antaa lahjaksi. Harmittaa vaan, että hopeapaperi vähän repesi ikkunan reunasta ja tuli "nuhjuinen" lopputulos. Sisko oli kuitenkin erittäin tyytyväinen saamistaan herkuista ja oli kuulemma hyvääkin. Kävi vielä ilmi, että sisko oli eilen leiponut ihan samoja vuokaleivoksia, mutta minun leipomani oli kuulemma parempia :)




Laatikkoon tuli alareunaan vielä teksti "Onnea **** 26v. !" ja puhekuplan mallisen ikkunan reunat rajasin paksulla mustalla tussilla, jotta erottuisi paremmin kyseessä olleen puhekupla :)

2 kommenttia: