torstai 9. tammikuuta 2014

Itse tehty tuorepasta on ihan liian hyvää

Onpahan kerennyt tovi vierähtää siitä, kun viimeksi olen blogiani päivittänyt. Ihan liikaa kaikkea ohjelmaa ollut edes menneen vuoden aikana töihin ja kouluun liittyen. Tällä hetkellä teen siis kahta työtä koulun ohessa. Koulussakin olen hyvästi edistynyt, sillä enää jäljellä opinnäytetyö. Olen siis viittätoista vaille valmis ruoka- ja ravitsemispalveluiden RESTONOMI! :) Tällä hetkellä fiilikset ainakin melkoisen hyvät.

No, jospa palataan asiaan. Eli monen moista on tullut tehtyä ja kokeiltua, mutta tänään toteutin sen mitä on pitänyt jo pitkään tehdä, nimittäin tuorepasta.

Johdautksena mistä muistin tämän haluni kokeilla tuorepastan tekoa: keskustelin ystäväni kanssa siitä, kuinka paljon tavaraa meillä molemmilla on, ja kuinka meitä ihmetyttää ihmiset, joilla ei ole tavaraa. Olen asunut omillani jo aika kauan ja tavaraa on tänä aikana kertynyt ihan järkyttäviä määriä (Tunnustan, heitin roskin ehkä 3 jätesäkillistä rikkinäitä ja käyttökelvotonta tavaraa, loput turhuudet menivät kirpputorille vietävien kassiin). Sitten ystäväni manitsi, että hän oli löytänyt tavaroistaan jopa pastakoneen, jota ei ollut kertaakaan käyttänyt. Pyysin konetta lainaan ja pakkohan sitä oli kokeilla :)


Koskaan aiemmin en siis ollut itse pastaa tehnyt, joten hetki piti perehtyä asiaan internetin ihmeellisessä maailmassa. Nyrkkisääntö on se, että yhtä ruokailijaa kohti tulee 100g jauhoja ja 1 muna. Jauhojen sekaan voi lisätä vähän suolaa jos haluaa. Jauhot lykätään kasaan, kasan keskelle tehdään kuoppa, johon munat rikotaan. Taikinaa lähdetään sekottamaan sisäreunoista ulkoreunoja kohti. Taikinaa vaivataan niin kauan, kunnes se on sileää. Vaivauksen jälkeen taikina laitetaan kelmuun tai pieneen muovipussiin jääkaappiin 30 minuutiksi. Tekeytynyttä/vetäytynyttä pastataikinaa "mankeloidaan" pastakoneessa pienissä erissä. Pala massaa suuresta välistä mankelin läpi, taitetaan, uudestaan, taitetaan, uudestaan, väliä pienennetään ja sitten taas uudestaan. Helppoa! :) Muotoillaan miten halutaan ja keitetään 2-3 minuuttia runsaasti suolatussa vedessä. Keitinveteeni lorautin vielä hieman oliiviöljyä.

Oman pastani kanssa tein broileri-aurajuustokastiketta. Perinteisesti kanat pannule, paistelaan hetki, lisätään paprikasuilaita, ruokakermaa, aurajuustoa, mustapippuria. Suolaahan ei kannata laittaa ennen aurajuuston lisäämistä, sillä aurahan on tunnetusti suolaista. Annoksen päälle murensin vielä hieman auraa ja muutamia korianterin lehtiä.

Aina olen ollut pastan suuri ystävä, mutta tämän kokemukse myötä voisin syödä pastaa koko loppuelämäni!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti