perjantai 31. tammikuuta 2014

Minttu-Daim Browniet

Tänään on ollu semisti hyvä päivä. Ensin vietin laatuaikaa hyvän ystävän kanssa, sitten löysin alennusmyynnistä täydelliset kengät, joiden 90 euron normaalihinnasta jäljelle jäi vain 19,22 euroa! Hullua. Olin myös aamulla päättänyt leipoa töihin työkavereille pirityksiä ja valinta osui tällä kertaa brownieihin.

No, en ollut koskaan aikaisemmin tehnyt brownieita. Syy tähän on se, että en pidä suklaakakusta. Kyllä, outoa. Etenkin browniet ovat koostumukeltaan ehdoton ei. MUTTA, sitten näin erään tykkäämäni Facebook-sivun julkaisussa ehkä parhaimman näköiset browniet ikinä ja tuli ihan hirve himo leipoa niitä. Tässä käyttämäni ohje, joka alkuperäisesti löytyy sivulta: http://www.passionforbaking.com/blog/2014/01/04/manuela-s-favorite-brownies/ .


Minttu-Daim Browniet:

350 g tummaa suklaata
230 g voita
350 g fariinisokeria
4 munaa (L)
2 keltuaista
1 rkl piparminttuaromia
160 g jauhoja
5 rkl kaakaojauhetta
3 Daim-patukkaa

-Laita uuni kuumenemaan 180 astetta ja vuoraa kakkuvuoka/reunavuoka leivinpaperilla,(oma reunavuokani 20x24cm, reunavuokaa ei saa voidella).
-Laita murusteltu suklaa ja paloiteltu voi kulhoon, mikrota pikkuhiljaa välissä aina sekoittaen.
-Lisää sokeri voi-suklaaseokeen ja sekoita tasaiseksi.
-Riko munat ja erottele keltuaiset erilliseen astiaan, riko niiden rakenne ja lisää aromi massaan.
-Sekoita varovasti tasaiseksi, ÄLÄ VATKAA!
-Lisää joukkoon jauho-kaakaojauhe seos siivilän kautta ja sekoita tasaiseksi, älä edelleenkään vatkaa.
-Lisää murskatut Daimit joukkoon, sekoita.
-Paista 30 minuuttia.
-Anna jäähtyä ja nosta sitten jääkaappiin 30-45 minuutiksi.
-Leikkaa haluamiisi annopaloihin ja tarjoile

Helppoa! :)

Toki mausta kiinni, mutta nämä jäi sisältä tahmeiksi/kosteiksi. Vaikka hyviä ovatkin, niin ei minusta silti tule suklaakakun ystävää.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti