Taikina
6dl venhäjauhoja
250g voita
3 rkl vettä
½dl sokeria
Täyte
2dl vispikermaa
1prk maitorahkaa
130g Pandan valkosuklaata
sokeria
- Taikinaan tuleva voi kannattaa ottaa jo hyvissä ajoin pöydälle, jotta se on pehmeää muita aineita lisättäessä. Mikäli voita ei ole muistanut/kerennyt ottaa suolamaan, kannattaa voi palastella ehkä noin kuuteen palaan, laittaa mikron kestävään kulhoon ja käyttää mikrossa noin 10-15 sekuntia. Näin voi pehmenee, mutta ei sula (aika siis riippuu mikron tehosta).
- Sekoita pehmeä voi ja muut aineet keskenään ja siirrä seos jääkaappiin
-Vuoksia ei tarvitse erikseen voidella, koska taikinassa on riittävästi rasvaa jo itsessään
- Laita uuni kuumenemaan 200 astetta
-Ota taikina pois jääkaapista, kaulitse se yhdessä tai useammassa erässä
- Leikkaa taikinasta jollakin pyöreällä muotilla (halkaisia riippuu vuoan koosta) ympyrän mallisia taikinalevyjä ja paina ne vuokiin. Taikinaympyrät kannattaa painella tarkkaan niin, että asettuvat hyvin vuokiin.
-Vuoat pellille ja uuniin. Saavat olla uunissa noin 12 minuuttia tai kunnes ovat vaalean kullanruskeita.
- Vispaa kerma
- Lisää siihen rahka ja sekoita
- Palastele suklaa mikron kestävään (ei kovin suureen) kuppiin ja sulata mikrossa: 20 sec, sekoitus, 20sec, 15 sec, sekoitus niin että suklaa on kokonaan sulanut (suklaan mikrosulatuksessa kannattaa olla tarkkana ettei suklaa pala)
- Pyörittele suklaata lusikalla hetki, jotta se hieman jäähtyy
- Lisää valkosuklaa kerma-rahkaseoksen joukkoon ja sekoita
- Lisää valkosuklaa kerma-rahkaseoksen joukkoon ja sekoita
-Lisää sokeria maun mukaan
-Laita massa pursotuspussiin.
Pursotustyyli on vapaa ja tokihan tarteletit voi koristella muillakin marjoilla tai hedelmillä kuin mansikoilla :)
Tartelettini saivat kovasti kehuja. Olin viemässä tarteletteja työpaikalleni maistettavaksi ja kävin ennen sitä ostamassa työpaikkani vieressä olevasta ruokakaupasta purkin maitoa. Keskustelu jonka kävin kaupan pojan kanssa:
Kaupan poika: mitä noi on???!
Minä: Ne on mansikka-valkosuklaa tarteletteja..
K.p.: Niitä onkin sopivasti just kolme
M: eikun ne on menossa tohon naapuriin..
K.p.: Aijaa.. höh..
M: Mut niit on kyl yks ylimääränen, et kyl sä siitä yhen saat jos haluat?
K.p.: SAANKO?! ..ei sun tartte antaa.. oikeesti?
M: (avaa rasian ja ojentaa) Eikun ota siitä nyt vaan
K.p.: Voi vitsit, kiitos. Joko saa syödä?
M: antaa mennä vaan
K.p.: Ai vitsit että on hyvää.. väitätkö että olet ihan itse tehnyt?
M: Kyllä, se on sellanen harrastus
K.p.: Vai että harrastus, tän pohjankinko? ihan sika hyvää
Minä: Ne on mansikka-valkosuklaa tarteletteja..
K.p.: Niitä onkin sopivasti just kolme
M: eikun ne on menossa tohon naapuriin..
K.p.: Aijaa.. höh..
M: Mut niit on kyl yks ylimääränen, et kyl sä siitä yhen saat jos haluat?
K.p.: SAANKO?! ..ei sun tartte antaa.. oikeesti?
M: (avaa rasian ja ojentaa) Eikun ota siitä nyt vaan
K.p.: Voi vitsit, kiitos. Joko saa syödä?
M: antaa mennä vaan
K.p.: Ai vitsit että on hyvää.. väitätkö että olet ihan itse tehnyt?
M: Kyllä, se on sellanen harrastus
K.p.: Vai että harrastus, tän pohjankinko? ihan sika hyvää
Kävi poika vielä työpaikkani pihalla kiittämässä ennen kuin löi kaupan ovet lukkoon. Tuli hyvä mieli!! :)
Moi, etsiskelin hyvää tartelet-ohjetta ja tämä sai välittömästi veden kielelle. Ohjetta lukiessani jäin kuitenkin pohdiskelemaan, että kuinka monta tarteletia tästä noin suunnilleen valmistuu. Heittäisitkö jonkinlaisen arvion :) Kiitos!
VastaaPoistaOi voi, siitä on tovi kun viimeksi olen tarteletteja kerennyt tekemään. Taikinasta tulee arviolta noin 14-18 riippuen vuoan koosta ja minkä paksuisia tarteleteista tekee :)
VastaaPoista