torstai 19. heinäkuuta 2012

Somewhere over the rainbow..

Ihastuin aivan silmittömästä tuollaiseen brittiläiseen kakkukauppaan Haver your cake and eat it (http://shop.haveyourcakeandeatit.org/). Siellä on kaikkea aivan ihanaa ja olenkin kerännyt ostoskoriin jo monen monta tuotetta. Erityisesti ihastuin silikonimuottiin, jolla voi tehdä avaimia.

 Ihastuin myös Rainbow dustin syötäviin glittereihin ja niitäkin löytyy ostoskorista pariakin väriä. Harmiksi nettisivut ovat todella sekavat (ainakin minun mielestäni) ja selaamisessa meni monta tuntia..



 
Sivuja selaillessani eksyin jostain kumman syystä surffailemaan sellaiseen blogiin kuin The cupcake blog  (http://thecupcakeblog.com/) ja sieltä sain itseasiassa paljonkin hyviä ideoita. Ei sinäänsä varmasti mitään uusia juttuja, mutta ne ovat uusia minulle. Tässähän vasta harjoitellaan ja kokeillaan erilaisia juttuja.. välillä hyvällä ja välillä huonolla menestyksellä. Eilen päätin kokeilla eräänlaista versiota sateenkaarileivoksesta. Tässä lopputulos:


Pohja:
3 munaa
2,5 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2rkl kaakaojauhetta
2 dl kuohukermaa
150 g taloussuklaata
200 g voita
 
Väliin:
mieleistäsi hilloa tai marmeladia
 
Kuorrute:
tomusokeria
vettä
sinistä elintarvikeväriä
 
 Koristeluun:
kermavaahtoa
moniväristä karkkinauhaa
 
- munat ja sokeri vaahdoksi
- lisätään keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi vuorotellen kerman kanssa varovasti sekoittaen (ei siis vatkaimella)
- palastele suklaa mikron kestävään astiaan ja sulata mikrossa tyyliin: 20sec > sekoitus > 20sec > sekoitus... kunnes suklaa on kokonaan sulanut
- lisää taikinaan nauhana mielellään koko ajan sekoittaen
- sulata rasva mikrossa ja lisää se taikinaan
- levitä taikina uunipellille (mielellään reunallinen) ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
- anna pohjan jäähtyä kunnolla ja kun jäähtynyt, jaa se kahteen osaan.
- valmista noin kaksi desiä sokerilientä (10%) kostutusta varten ja kostuta pohjapala kauttaaltaan hyvin
-levitä hillo/marmeladia pohjan päälle ja nosta toinen puoli päälle.
- kostuta päälipuoli myös hyvin

-valmista kuorrute laittamalla noin 200g tomusokeria kulhoon ja lisää siihen ensin ruokalusikallinen vettä, sitten muutama tippa elintarvikeväriä ja sekoita. lisää vettä tilkka kerrallaan, jottei kuorrutteesta tule liian löysää. Mikäli niin vahingossa käy pitää lisätä tomusokeria. Kuorrutteen on oltava levitettävissä, mutta myös tarpeeksi jämäkkää pysyäkseen leipomuksen päällä. Levitä.
- nosta jääkaappiin jähmettymään
- vatkaa kerma
- nosta leipomus pois kylmästä ja jaa se haluamasi kokoisiin annospaloihin (vinkki: veitsi kannattaa olla isohko ja sitä kannattaa kostuttaa ennen kuin leikkaa, uppoo näin mukavammin ja leikkausjäljestä tulee siisti. kostutus siis jokaisella leikkattavalla sivulla uudestaan)
- kuvasta näkeekin sitten loput koristeluun liittyvät ohjeet :))
 
Leivonnaista kanttaa tosiaan kostuttaa hyvin, koska minun leivokseni ainakin pääsivät himpun verran oltuaan kuivumaan. Hyviä ovat edelleen, mutta saisivat olla kosteampia. En itse nimittäin käyttänyt kaikkea kahta desiä kostuketta :( olisi näköjään kannattanut.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti