tiistai 17. heinäkuuta 2012

Kakkua, kakkua, kakkua..

Pari viikkoa sitten kakkurintamalla oli vilkasta. Ensin piti tehdä eräisiin häihin koekakku numero 2, koska hääpari ei osannut päättää millaisen kakun haluaisivat. Siitä parisen päivää eteenpäin entinen työkaveri oli tilannut poikansa ristiäisiin kaksi kakkua, joista toinen sokerikuorrutteella ja toinen ihan perinteinen mansikkakakku. Ristiäisistä vielä yksi päivä eteenpäin oli serkkuni tilannut itselleen syntymäpäiväkakun. Tällä viikolla piti vielä tehdä niihin häihin kakut, mutta hääparin juhlapaikalla alettiin kiukuttelemaan ettei saisi tuoda ulkopuoliselta tekijältä syötäviä, joten parin on otettava kakut sittenkin sieltä. Harmittaahan se, mutta onnistuin viime viikon torstaina sairastumaan ja ottivat ihan sairaalaan asti. Parempi ehkä nyt vain levätä.



Tässä on nyt se hääkakku numero 2. koevedos. Makuina siis Lime-kookos-valkosuklaa. Välissä olevissa vetopohjissa on tummaa suklaata (ei kaakaojauhetta). alempi kerros on hieman paksumpi ja se on maultaan lime-kookos. Koska laitoin tuoreesta limestä puristettua mehua, hukkui kookoksen maku lime alle. Laitoin massaan tilkan vihreää elintarvikeväriä, jotta eroaisi ylemmän kerroksen valkosuklaasta. Kiille on tehty limemehusta, sokerista, liivatteesta ja vihreästä elintarvikeväristä. Koristeluun olen ihan tyytyväinen, mutta nostaessani kakkua alustalleen se heitti voltin pöydälle ja tottakai kiille alaspäin. Maku oli mielestäni erinomainen :)







Tämä kakku oli kaverini pojan ristiäisiin. Hän toivoi vaaleansinistä sokerimassaa ja nimeä. Kakusta tuli mielestäni hellyyttävä ja se oli kuulemma saanut paljon kehuja juhlissa. Vasta kuvista huomasin, että vauvakoristeelta puuttui toinen jalka, mutta nyt se näyttää ehkä enemmänkin siltä, että jalka olisi vauvan alla piilossa. (kuuden munan kakkupohja)


Juhliin toivottiin myös ihan perinteista mansikkakakkua tuoreine mansikoineen. Väiliin laitoin siis vain mansikkahilloa ja kermavaahto-rahkaseosta. Kostutin kakun ihan vain maidolla. Molemmat ristiäisiin menevät kakut olivat laktoosittomia. (kolmen munan kakkupohja)




Here Kitty, Kitty, Kitty... Tämän kakun tein serkulleni, koska hän toivoi  Hello Kitty -kakkua. Kakkupohja oli kuuden munan ja sitten vain leikkasin sen muotoonsa. Elintarviketussilla oli kätevä piirtää pohjan päälle rajat mitä pitkin leikata. Sitten vain mansikkahillo ja mansikkarahka väliin. Kostutus taas laktoosittomalla maidolla. Koko kakku siis laktoositon myöskin. Päällinen, rusetti, nenä ja silmät sokerimassasta ja viikset lakritsaa. Henkilökohtaisesti olen itse erittäin tyytyväinen lopputulokseen ja ihastunut noihin mustiin kakkupapereihin

Minulla on noita mustia kakkupapereita myös ihan pikkuisina leivospapereina, nekin ovat ihania. Tällaisia tuotteita on kätevä ostaa tukusta nyt kun sinne kerran pääsee äidin siivellä. Ostettiin kakkupapereiden lisäksi isoja kakkulaatikoita ettei tarvitse enää venkslata kakkukupujen kanssa. Joskus sitä oikeasti miettii, että miksi en ryhtynyt leipuri-kondiittoriksi...
Ehkä se vaan oikeasti on niin kuin isä kerran sanoi "Hyvä harrastus on huono ammatti". 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti