torstai 29. marraskuuta 2012

Brainy day in the Wonderland?

Pitkään jo olin halunnut tehdä jonkun tosi pelottavan kakun. Tai ei ehkä niinkään pelottavan vaan jonkun tosi ällöttävän. Sitten eräs tuttuni tilasi minulta yksiin Halloween kekkereihin aivokakun. Hän toivoi kakussa olevan jotain vihreää tai muuta vastaavaa. Päätin laittaa ranttaliksi. 





Pohjana kakussa on ihan perus charlotte russe tyyppinen ratkaisu. Täytteen mauksi valikoitui karpalo ja pohjankin värjäsin punaisella. Muodot aivon pinnalle tein sokerimassasta pyörittelemällä pötköä ja asettelemalla kakun pinalle. Kakun päälle tein railon, johon valmistin tekemästäni karpalosiirapista, vedestä, elintarvikeväristä, sokerista ja liivatteesta hyytelön, jonka rakenteen rikoin lusikalla sekoittamalla. Näyttäisi kuin aivoista tursuaisi jotain limaista. Lopuksi maalasin kakun punaisella ja sammalen vihreällä pastavärillä. Alla on rypistetty leivinpaperi. Minusta paperi oli hauska, koska näyttäisi aivan siltä kuin aivot olisivat "pakattu" siihen. Ei tarvinnut myöskään sotkuja alustalta siivota, koska harvoin myöskään aivojen käsittely on kovin siistiä :D




Olen ehkä hurahtanut liiaksikin the cupcake blogiin. Sieltä saa aivan uskomattomia ideoita! Olin päättänyt järjestää ystävälleni yllätyssynttärit ja päätin kekkereihin leipoa jotain. Näissäkin kuppikakouissa on pohjana sama tiikeri kuin USA kuppikakuissa, päälle vaan sitten muovailin sokerimassata erilaisia Liisa Ihmemaassa teemaan sopivia koristeita. Oma suosikkini oli tuo Veijarikissa tai sitten kanin koloon juuttunut Liisa jalat pystyssä.

Koristeita on todella kiva tehdä, mutta kuka ne oikeasti syö? Sokerimassa on nimittäin pahaa!! Vaikkakin parempaa kuin marsipaani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti