torstai 29. marraskuuta 2012

Sekalaisia tuotoksia

Hirveän paljon kiireitä ollut viime aikoina koulun rästihommien takia, plus ehkä vähän töitä ja kaikkea muuta siihen päälle. Kiireiden takia jäänit siis paljon päivittämättä ja nyt ei auta sitten muu kuin päivittää kaikki kerralla :)

Monen moista kakkua ja cupcakesia on tullut väännettyä viime aikoina ja tänä viikonloppunakin olisi tiedossa ensin koira-aiheinen synttärikakku tytölle, joka täyttää 5 vuotta ja sen jälkeen eräälle tutulleni lapsensa ristiäisiin jotain hempeää vaaleanpunaista. Monet ovat toivoneet jotain suklaata kakkuunsa täytteekis, esim pätkis ja geisha ovat olleet suosittuja. Kokeilin ensimmäistä kertaa (olen siis ollut hyvin skeptinen) sitä Valion suklaan makuista kermavaahtoa. Voi pojat, maistuu aivan suklaapirtelölle samoin kuin se Valion mansikkakermavaahto maistuu ihan mansikkapirtelölle. NAM! Haluan  myös kertoa, että olen hyvin onnellinen, koska Jyväskylän parhaimpaan kauppaan eli Mestarin Herkkuun oli tullut sitä mansikkatomusokeria.





Liikkeelle voisi lähteä vaikka tästä kakusta, jonka tein itselleni synttärikakuksi. Kakussa oli suklaapohja ja täytteenä tuorejuusto-pähkinäsuklaalevitemoussea ja snickersrouhetta. Päällä ihan perus sokerimassa. Kuviot on tehty pikeerillä, jonka käsittelystä voin sanoa sen verran, että loppujen lopuksi tulos oli pikeeri 1 - minä 0. Ei ollut helppoa laisinkaan, koska ajattelin sen olevan paksumpaa ja että sillä saisi helposti ohuttakin jälkeä (kyllä, käytin ihan pienireikästä tyllaa pursotuksessa), mutta eipä ollut näin. Yritin jota kuinkin tehdä pitsikuviota, mutta lopputulos ei ollut sellainen kuin olin sen mielessäni kuvitellut. Kaiken kaikkiaan kakku oli todella hyvää ja vieraat kehuivat sitä vuolaasti.




Tämän marja-tuorejuustokakun tein koulussa erääseen tilaisuuteen. Kiille ei ollut näköjään ulottunut reunoille asti ja sulaneet marjat päästivät aika tavalla nestettä. Onneki koulun keittiössä on töissä eräs leipuri, joka osasi korjata kakun ulkonäön ennen esillelaittoa. Varoitus: ÄLKÄÄ IKINÄ KÄYTTÄKÖ HYYDYKEKAKKUJEN KEKSIPOHJAN TEKEMISEEN MARIE KEKSEJÄ!!!! Ne eivät kestä kosteutta saatika pysy kasassa. Makukaan ei ole kehuttava. Itse jouduin käyttämään niitä olosuhteiden pakosta ja kyllä sydän itki verta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti