tiistai 26. kesäkuuta 2012

Parmesansämpylät

Eilen iltapuhteena päätin leipoa sämpylöitä ja kaapista löysin palan parmesanjuustoa. Enpähän ollut ennen juustoa sämpylöihin laittanut, joten jo oli korkea aika. Osaan sämpylöistä piilotin vielä oliiveja :)


Parmesansämpylät ~9kpl:
 
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
6 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
suolaa
3 dl kädenlämpöistä vettä
oliiviöljyä
parmesanjuustoa
(oliiveja)

- jauhot, hiiva ja suola mitataan johonkin astiaan ja sekoitetaan keskenään
- vesi mitataan kulhoon ja siihen lisätään öljyä mielen mukaan
- jauhoseos kipataan veden sekaan ja kädellä möyhitään aineet sekaisin. (jauhoja voi lisätä mikäli kokee sen tarpeelliseksi)
- uuni kuumenemaan 200 asteeseen
- laske tiskialtaaseen tai toiseen kulhoon kuumaa/lämmintä vettä, aseta taikinakulho veteen ja peitä kulho huolellisesti, kohota noin 30 minuuttia (vettä ei kuitenkaan saa mennä taikinan sekaan)
- mursi parmesan hienoksi vaikkapa veistä apuna käyttäen.
- taikinan kohottua lisää siihen parmesan
- pyörittele sämpylöitä leivinpaperilla vuoratulle pellille
- mikäli haluat laittaa oliiveja, pilko ne ensin 3-4 osaan ja työnnä sormella sämpylöiden sisälle, peitä reikiä hieman
- paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea ja pohjaa naputtamalla kuuluu kopiseva ääni

Kannattaa muistaa, että juusto on kuumaa ja siksi suosittelen jäähdyttämään sämpylät hyvin ennen syömistä. Mikään ei ole niin hyvää kuin tuoreet sämpylät! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti